Σάββατο 6/10

Το Σάββατο που μας πέρασε (6 Οκτώβρη) πήγαμε στο After Dark και είδαμε live τους Σύννεφα με Παντελόνια. Την συναυλία την άνοιξαν οι Κάπως Έτσι - έπαιξαν και αυτοί για αρκετή ώρα. Οι "Κάπως έτσι" είναι πιτσιρίκια εντελώς, άντε να είναι αρχές λυκείου, περισσότερο δεν μοιάζουν.. Το αξιοθαύμαστο είναι πως έχουν πολύ καλή δυναμική, παίζουν αρκετά δεμένα, και έχουν πολύ άνετη και ανοιχτή προς το κοινό κοπέλα στα φωνητικά - εχει δυναμισμό και ερμηνεύει καλά. Έπαιξαν κυρίως διασκευές/standards, οπως Hold the line, Keep on rockin' in the free world, Sweet dreams, ενα του B.B.King, Μοναξιά μου όλα :) Σε δεδομένη φάση ενος μικρού χαλαρού live ήταν πολυ ωραία η επιλογή. Έπαιξαν και ενα δικό τους - το "Τι είναι αυτό" - δεν το ξεχώρισα ιδιαίτερα, εκτός του ότι ηταν ευχάριστο. Μπράβο τους πάντως, και καλή επιτυχία.



Στην συνέχεια βγήκαν οι πρωταγωνιστές του λάιβ - Σύννεφα με Παντελόνια.. Δεν έχω παρακολουθήσει το συγκρότημα, ξέρω ότι έχουν δυο δισκογραφικές δουλειές, και πως ένα απο τα γνωστότερα κομμάτια τους είναι η διασκευή του Heartbeat city των Cars, με διαφορετικούς στοίχους. Πάντα είχα περιέργεια για το υπόλοιπο τους υλικό, και ενα live κατ'εμένα, είναι απο τις καλύτερες εισαγωγές στο συγκρότημα. Η παρουσία τους ήταν πολύ ζεστή - ειδικά η κοπέλα που παίζει ακκορντεόν και τραγουδά είχε πολύ ωραίο τρόπο, προλογούσε τα τραγούδια και μίλαγε με το κοινό - το οποίο, προς την απογοήτευσή μας, είχε λιγοστέψει πάρα πολύ. Έπαιξαν και διασκευές, και δικά τους τραγούδια, πολύ δεμένα και πολύ όμορφα, - ο κιθαρίστας ειδικά τα έδινε όλα. Απο διασκευές θυμάμαι το Roxanne, το Like a rolling stone, Blister in the sun, ενα πασίγνωστο του Σαββόπουλου κ.α.. Τα δικά τους κομμάτια δεν μου έκαναν πολύ εντύπωση, εκτός του ότι ήταν άρτια παιγμένα, με ανοιχτό, ελεύθερο και δεμένο στυλάκι - τα κατατάσσω στο ευρή πεδίο του ελληνικού απαλού ροκ, με έντεχνες επιρροές - το ακκορντεόν πρόσθετε κατα πολύ στην ζεστασιά όλης της φάσης.. Κρίμα που είχε παρα πολυ λίγο κόσμο..

Στον γυρισμό ο herr παππούς στο ταξί μίλαγε ασταμάτητα - είχε και ενα ραδιόφωνο χαλασμένο που ανα τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζε σταθμούς :) Είχε πλάκα...



Δυστυχώς στις φωτογραφίσεις δεν πέτυχα και πάρα πολύ :)

No comments:

Post a Comment