russia on ice


Ο τίτλος του συγκεκριμένου ποστ είναι απο το ομόνυμο τραγούδι των Porcupine Tree (το οποίο, παρεπιπτώντος, τουλάχιστον κρίνοντας απο τους στοίχους, έχει να κάνει πολύ λίγη σχέση με ρωσία). Έτσι μου ήρθε, επειδή νοστάλγησα λίγο την ρωσία, - χάρη σε αυτο το site, ειδικά σε αυτό το ποστ με ασπρόμαυρες φωτογραφίες απο σοβιετική εποχή - ευχαριστώ πολύ τ'ανθρωπάκι που με έστειλε εκεί. Γενικά απ'ότι κατάλαβα, το site έχει κυρίως αμερικανούς αναγνώστες, και έχει σχόλια απο καλά μέχρι μέτρια μέχρι ακαταλαβίστικα μέχρι εντελώς εντελώς απαράδεκτα. Αλλά το υλικό του είναι πολύ ενδιαφέρον..
Btw η παραπάνω φωτογραφία δεν ξέρω αν είναι απο την ΕΣΣΔ (δεν υπάρχουν τα περίεργα σημάδια, οπως κόκκινα αστέρια, πλακάτ, συνθήματα, μαζικοποίηση, που έχουμε μάθει να υπάρχουν κάπου εκεί για να ξεχωρίζουν τον συγκεκριμένο τόπο) - αλλά είναι πολύ όμορφη έτσι και αλλιώς :) με τράβηξε κλασσικά λόγω της παιδικής αθωότητας που βγάζει, και της απλότητάς της.

2 comments:

  1. :o) πολύ ωραίες φωτογραφίες!

    ReplyDelete
  2. ταξίδι στη μεγάλη χώρα ήταν οι πικς, πάρα πολύ καλές. Οι γιαγιάδες με τις ρόμπες έχουν πλάκα. Μεγάλη χώρα, ελπίζω να πάω κάποτε. Ευχαριστώ και για τους Ματίας τους ακούω τώρα (ένα τραγούδι μου κάνει Claus Nomi, ma che voce lei )

    ReplyDelete