πράσινη άμαξα

θυμήθηκα αυτό μόλις, με την ευκαιρία αγοράς μιας συλλογής μουσικών κομματιών... είναι για την άνοιξη που σε μια πράσινη άμαξα περνάει την νύχτα, όταν όλοι κοιμούνται, πάνω στον ουρανό, προμηνύοντας το τέλος του κρύου χειμώνα.. έχει και πολύ όμορφο animation του 2007, ενώ το τραγούδι είναι αρκετά παλιό, είναι μάλλον ακόμα από την σοβιετική εποχή..

είναι ενα ρώσικο τραγούδι - το λέει ο Αλεξάντρ Σουχάνοβ, ενας singer-songwriter. Στην ρωσία γενικά αυτό το είδος μουσικής, που σε γενικές γραμμές είναι τραγούδι με συνοδεία κιθάρας, το λένε άβτορσκαγια πέσνια (author's song, κάπως έτσι) και αυτούς που γράφουν και έκαναν αυτά τα τραγούδια γνωστά τους λένε απλά μπάρντι - βάρδους στα ρώσικα) - είναι ενα αρκετά δημοφιλές είδος μουσικής, ήταν τουλάχιστον - έχουν μεγαλώσει γενιές μ'αυτήν - κυρίως στην σοβιετική εποχή - θα μπορούσα να γράφω για πολύ ώρα.. τώρα δεν ξέρω τι γίνεται με την μουσική στην Ρωσία - πάντως στα κανάλια κλπ. παίζουν βλακίτσες.. και αν κάποιος ακούσει την τωρινή ρώσικη ποπ μουσική, θα θέλει να κλείσει τα αυτιά του, εκτός και αν είναι πολύ μεθυσμένος απο βόντκα και δεν τον νοιάζει πλέον..

Wikipedia references:

http://ru.wikipedia.org/wiki/Авторская_песня (in russian)

http://en.wikipedia.org/wiki/Bard_(Soviet_Union) (in english)

Και εδώ μια άλλη μια τραγουδίστρια σε αυτή την φάση.. λέγεται Γκαλίνα Χόμτσικ - τυχαία την βρίκα στα βίντεος του youtube - λέει ενα ωραίο τραγούδι του Βαντίμ Εγκόροβ.. που λέγεται "Καλοκαίρι" (Λέτο)... χμμμ... όλως τυχαίως έχει πάλι να κάνει με εποχές του χρόνου.

No comments:

Post a Comment