breakdance στο Σύνταγμα

πέρασα κατά τύχη από το Σύνταγμα, και πέρα απο τους συνηθισμένους σκεϊτάδες, που ήταν εκτοπισμένοι προς τα φανάρια προς την Ερμού, είχε στα σκαλιά κάτι παιδιά που χόρευαν κάτι σαν break-dance.. είχαν μαζί τους κασσετόφωνα, και χόρευαν ο ένας μπροστά στον άλλον, και χειροκροτούσαν ο ένας στον άλλον.. αλλά ήταν πολύ ωραία φάση. βασικά χόρευαν παπάδες. ήταν δυο παιδιά που φαινόντουσαν κάπως αδύνατα, με πολύ συμπαγή σώματα, που στρυφογυρνούσαν πάνω σε ενα χέρι, ώμο, ούτε και γω ξέρω τι. και όλα αυτά κρατώντας απόλυτο ρυθμό με την μουσική, που δεν θα ήξερα καλά να την προσδιορίσω - κάτι αρκετά φοντο-ειδές, με αρκετό beat και funk όμως ώστε να είναι αρκετά χορέψιμο.. ήταν και ενα παιδί πιο ψιλό που όμως δύσκολα την πάλευε μπροστά σε αυτούς, αλλά δεδομένου του όγκου του μια χαρά άξιος ήτανε.

χάρηκα πολύ όμως γιατί το είδα σαν αναβίωση του χορού.. γιατί προσωπικά πιστεύω, ότι αν το σκεϊτμπόαρντ είναι η τέχνη του εντυπωσιασμού, το break-dance-o-ειδές αυτό πράγμα είναι τουλάχιστον περισσότερο τέχνη και έκφραση του σώματος - χωρίς να αρνούμαι ότι περιέχει αρκετά στοιχεία εντυπωσιασμού και αυτό.

τέλος πάντων. θυμήθηκα μ'αυτά και μ'αυτά ένα παλιό video των deftones για ενα επίκαιρο τραγούδι τους, το "bored". δεν έχει break-dance, έχει ποδήλατα και σκεϊτ, αλλά λέμε τώρα, έχει κατιτίς απο παρόμοια ατμόσφαιρα.

Breakdance on Wikipedia

2 comments:

  1. Hey file...nice keimeno. Eimai enas apo ta paidia pou xorevoun ekei. Mazevomaste kathe mera apo ths 7-8 to vradi sto idio meros: skalia Syntagmatos. O xoros pou xorevoume den einai "kati san Breakdance"...einai Breakdance. Xorevoume kai Popping kai Locking. Twra teleytea merikoi ksekinisan New Style. Egw prosopika xorevw DNB Step k Breakdance. Na ena apo ta videakia mou. http://www.youtube.com/watch?v=qufWpJEv5Ew

    Respect ap'ton B-BOY NRG!!!

    ReplyDelete
  2. :) σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, αν και δεν περίμενα να το βρεί κανείς το κειμενάκι τούτο - παντως αυτό είναι το θέμα - χορεύετε απίστευτα και πραγματικά two thumbs up :))

    ReplyDelete