back 2 back κλιπάκια...


Rondo Veneziano - La Serenissima (1982)

Daft Punk - Veridis Quo (2001)

αυτά είναι πολύ αγαπημένα κομμάτια, πολύ dreamy και όλα αυτά..  και για κάποιο λόγο πάντα το ένα μου έφερνε στο μυαλό το άλλο, και για κάποιο λόγο πάντα συνδεόντουσαν. τώρα είδα στο γιουτιούμπ πως και τα βιντεάκια τους μοιάζουν - τουλάχιστον στην μορφή (κινούμενο σχέδιο) και στο γεγονός που απεικονίζεται μια concept ιστορία (τώρα έμαθα ότι το discovery των daft punk έχει πίσω του σχεδόν όλο ενα anime και μια ιστορία - τεσπα αν και δεν ειμαι φαν..) και είναι ενδιαφέρον αμα προσέξετε να δείτε πως τα μέλη των rondo veneziano στο πρώτο βιντεάκι έχουν μορφή ρομπότ, χωρίς πρόσωπα (ωραίος συνειρμός πάντως - ρομπότ που φοράνε περούκες και κουστούμια του δέκατου όγδοου αιώνα - γενικά η συνάντηση των δύο εποχών) - αλλά και η δημόσια εικόνα των daft punk (όση έδειχναν στο artwork των albums και στα live τους, ακούω..) πάντα περιλάμβανε κιτς φουτουριστικά κουστούμια και κράνη.. τέλος πάντων. σας αφήνω να απολαύσετε τα κομματάκια, με την ησυχία σας.

... ενα απλο στατους update ήθελα να κάνω στο facebook με αυτά τα κομμάτια, δεν μου δούλεψε όπως το ήθελα, και έβαλα ποστ εδώ, και πάλι έφαγα τόση ώρα για να μορφοποιήσω το κείμενο κλπ κλπ.. τεσπα. δεν πειραζει..

(λίγη ώρα μετά - βρήκα και άλλα δύο να "ταιριάξω..." όχι σαν κλιπάκια, αλλά σαν μουσική πιο πολύ - και στην συνέχεια βρήκα και παρόμοια βιντεάκια..)


Ulver - Comedown ("Svidd Neger" OST) (2003)

Robert Miles - Children (199?)

2 comments:

  1. πολύ ωραίο post! όντως μοιάζουν και μαρέσει πολύ που έχεις επιλέξει images αντί για youtube links.

    ReplyDelete
  2. σ'ευχαριστώ πολύ :) η αλίθεια με τα images είναι πως στην περίπτωση του videoclip του Veridis Quo, το embedding ειχε απαγορευτεί - είναι απο τα επίσημα videos του youtube - οπότε έτσι έπρεπε να σκεφθώ τι άλλο μπορώ να κάνω.. πάλι καλά που απλά απαγόρευσαν το embedding, και δεν το έβγαλαν τελείως. καλό είναι αυτό.

    ReplyDelete