(no) quick (finally) split

the skin on the tips of my fingers grows hard
from biting and scratching
out of nervousness
once it was the lower lip
with its skin always peeling off
because it was constantly wet
and bitten
then it was my fingers again
but in another part, in many parts actually
calloused now
hard and rough to the touch
at places
i've been feeling out my fingers now
with words
as a lover explores the body of his beloved
explore s o m e o n e ' s body
which to the touch is
as familiar as that of myself
would be nice
though pretty unpossible
θαρρώ

"...To fail is human
To fall is human
To hope is human
Do not weep...."
(this is.. not that i adore that song greatly
but the words came to mind since i was listening to this
stuff just yer ster day = Death In June - Daedalus rising)

ήθελα να ποστάρω κάποια άλλα κομμάτια των death in june, η πρώτη μου ανάμνηση για τους οποίους νομίζω πως είναι απο το μαγαζάκι το alchemy gothic στην θεμιστοκλέους που έχει αλλάξει ονόματα απο τότε (όχι όμως τον ιδιοκτήτη νομίζω - αν και έχω χάσει πλήρως το ενδιαφέρον μου για αυτά τα πράγματα, όχι ότι τον είχα ποτέ) - νομίζω πως είχα μπει μια φορά ψάχνοντας για δαχτυλίδι ίσως, ή καμία νεράιδα, γιατί τότε για κάποιο λόγο είχα μια ιστερία για νεραίδες - νομίζω - (εκτός και αν το φτιάχνω τώρα στο μυαλό μου - γιατί πρέπει να έχουν περάσει 10 χρόνια απο τότε) και έπαιζε αυτή την μουσική με strumming κιθάρες και ήρεμη ήρεμη yet very eerie φωνή - και πρέπει να ήταν οι dij, αν και υπάρχουν και άλλοι πολλοί που είναι πολύ επιρεασμένοι απο δαύτους//..

πέρα απο τα γνωστά κομμάτια τους που είναι σε αυτό το θανατερό (αν και φοβάμαι να το ονομάζω έτσι) στυλάκι (death is the martyr of beauty, little black angel, red clouds of holocaust, luther's army, hullo angel, fall apart..) - θα ήθελα να επισημάνω κάτι άλλα που μου άρεσαν για κάποιο λόγο - είχα ορέξεις τελευταία και τους ξαναάκουγα.. το come before christ and murder love (μ'αρέσει πολύ ο τίτλος) μ'αρέσει γι'αυτό το μονότονο drumming, και το the calling mkII έχει ενα φοβερό driving ρυθμό που με κολλάει στον τοίχο - μου θυμίζει φάσεις DAF, στανταρ θα είναι επιρεασμένο απο τέτοια - λένε πως είναι το μόνο άλμπουμ των κυρίων στο οποίο (και καλά) ήρθανε κοντά έως και στην dance μουσική (ίσως morbid dance σκινή, αν υπήρχε κάτι τέτοιο - τεσπα, goth..)... αυτά που λέτε, τα πρώτα δύο τους άλμπουμ είναι post-punk, αυτό εδώ είναι κάτι ενδιάμεσο, και τα επόμενα είναι όλο και πιο πολύ φάση "αποκαλυπτικό folk".. με τραβάνε τα παλιά τους, αλλά γενικά τους έχω μια συμπάθεια, όπως και στους current '93 (είναι ο κύριος ομιλητής στο daedalus rising πιο πάνω), και φυσικά στους sol invictus (που ήταν ενα απο τα τρια μέλη των dij στα πρώτα 2 άλμπουμ νομίζω)

νιώθω μια μικρή ενοχή γιατί γενικά πολλοί κατηγορούν αυτά τα συγκροτήματα για σχέσεις με ακροδεξιά, που σε μερικές περιπτώσεις έχουν βάση, ή είχαν - αλλά τι σημασία έχει, όταν μιλάμε για μουσική εδωπέρα, οπότε δεν φαμιέται;... (αυτό το αστείο μου έρχεται στο μυαλό πάντα - και το λέγαμε με ενα παλικάρι κάποια στιγμή - ότι οι death in june πριν καταπιαστούν με fascist imagery έπαιζαν στους ultra αριστερούς αναρχοπάνκιδες crisis, - και μια αναλογία που δεν ισχύει γιατί το αποκαλυπτικό folk απο την μια και το συγκεκριμένο συγκρότημα απο την άλλη, απο μόνα τους δεν επικροτούν τον φασισμό (συνήθως) - οτι ο μουσολίνι πριν καταπιαστεί με τον φασισμό... γενικά ήταν ιδιαίτερα δραστήριος σοσιαλιστής.. αλλά τέλος πάντων, δεν σκαμπάζω εγώ απο αυτά, και δεν τρελλένομαι πολύ να μπω σε πιο βαθιά νερά.. - ασε που στο ίντερνετ γενικότερα κυκλοφορεί ενα σορό συζητήσεις διαμάχες μέχρι και researches για τα στοιχεία που θα ενοχοποιούσαν τους dij και διάφορα άλλα συγκροτήματα του κύκλου τους σαν φασίστες - εμένα απο την στιγμή που κρίνω την μουσική τους το background δεν με νοιάζει, ή τουλάχιστον θα ήθελα να μην με νοιάζει - για τον ίδιο λόγο που δεν θα άντεχα "να μην ακούσω" απίστευτη και γαμάτη μουσική επειδή αυτός που την έγραψε είναι σκατοχαρακτήρας)



yes!! θυμήθηκα τι μου θυμίζει τόσο πολύ αυτό το πάνω... μου θυμίζει το all cats are grey των φίλτατων cure... και το drumming και τα mournful synths



No comments:

Post a Comment