moody playlist


music player
Βασικά τα ανέβασα όλα αυτά για να δοκιμάσω αυτό το flash πραγματάκι που μπορείς να φτιά'νεις playlists - είναι σίγουρα κάποια απο τα αγαπημένα μου κομμάτια - αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι προσεγμένο - δηλ. δεν είναι το ίδιο αγαπημένα όλα..

Transience blues
- το κομμάτι με το οποίο έμαθα τους Eyeless in Gaza, απο ραδιόφωνο - είχαμε μερικές εκπομπές που τις άκουγα οποτε μπορούσα, τις έγραφα και σε κασσέτες. Είναι πάρα πολλά αυτά που έμαθα και που μ'επιρέασαν σ'αυτές τις εκπομπές.. Η μια είναι της ζώνης του Metal Hammer, στο Sky Rock, με των Γιώργο Φλωρακη, - οι άλλες έβαζαν πιο πολύ προς gothic πράγματα.

Back from the rains - κομμάτι που έπαιξαν στην συναυλία τους οι Eyeless, νομίζω στο encore, και ενώ το κοινό φώναζε κομμάτια, εγώ φώναξα αυτό - και είπαν οντως αυτό, και εγώ χάρηκα με ενα εντελώς ηλίθιο τρόπο :) το μάντεψα.. :) τεσπα, είναι πολύ πολύ ωραίο κομμάτι.

Shadow of doubt.. i am undecided, what am i to do now? κατι τέτοιο λένε οι πολυαγαπημένοι nits εδωπέρα - το ίδιο λέω και γω..

Tango in the night - ενα άξιο, αλλά όχι και το αγαπημένο μου κομμάτι απο το πολύ ωραίο ομόνυμο άλμπουμ των fleetwood mac- μ'αρέσουν πάρα πολύ οι παράξενες πολυφωνίες σε αυτό το κομμάτι - που θυμίζουν λίγο τα πειράματα της kate bush

Hello earth - ε - το κομμάτι απο το οποίο πήρα το νικ μου.. εχω περάσει πολλάκις στιγμές ακούγοντας τούτο και.. κλαίγοντας - όλα αυτά.. πάντως έχουν περάσει χρόνια απο τότε που έκλαψα ακούγοντας μουσική τελευταία φορά.. τεσπα - ίσως να το πάθω για άλλη μια φορά ακούγοντας το final cut των pink floyd απο ακουστικά.. είναι εγγύηση. ίσως το πρόβλημα είναι οτι λίγες στιγμές πλέον αφιερώνω στο να κάτσω έτσι απλώς και χωρίς να κάνω τίποτα, να ακούω μόνο μουσική..

all the love - αυτό το κομμάτι είναι για τον θάνατο και για ανθρώπινες σχέσεις, νομίζω - αν και ποτέ δεν πρόσεχα το νόημα - μόνο μεμονομένες λέξεις, προτάσεις - δεν ξέρω - οι λέξεις οπως τις λέει, και η μουσική σε συγκινούν απο μόνες τους..

clannad - from your heart - αυτό είναι από το lore, ena 90's album τους - παίζει να είναι και το τελευταίο που έβγαλαν, νομίζω - έχει και άλλα 2-3 τέτοια κομμάτια - γενικά πολύ ομορφο και ήρεμο άλμπουμ. ίσως να μ'αρέσει περισσότερο απο όλα που έχω ακούσει - αν εξαιρέσεις βέβαια κάποιο best of. γενικά με μαγέυει αυτή η φωνή που είναι μισο ψυθιριστή.. κάπως έτσι τα λέει και η enya, που btw είναι μικρότερη αδελφή της maire brennan εδώ - αλλά η μουσική της δεν με συγκινεί και πολύ..

yann tiersen vs 3rd eye foundation - αυτό το remix είναι τέλειο και πολύ διαφορετικό.. μ'αρέσει πιο πολυ απο το αυθεντικό. είναι απο ενα άλμπουμ των 3ef

oleg mitiayev είναι ενας ρωσος singer/songwriter - βάρδους τους λέμε στα ρώσικα. έχει αυτό το ειλικρινή, καθαρό τρόπο που λέει τα τραγούδια του - και σε αυτό το τραγούδι έχει απλούς στοίχους - που μιλάνε και για κάποια δικιά του σχέση που δεν πήγε καλά, και για άλλα διάφορα - αλλά στο ρεφραίν επαναλαμβάνει - οτι το καλοκαίρι απο μόνο του είναι μια μικρή ζωή μέσα στην ζωή..

katatonia - day - ενα αρκετά διαφορετικό κομμάτι τους - οχι αντιπροσωπευτικό.. πολύ μελαγχολικό - μου θυμίζει σε ατμόσφαιρα παρα πολύ και το breathing the blue των decoryah
το κομμάτι των naos είναι instrumental, πολύ όμορφο, οπως και εκείνο των endura (απίστευη μελωδία, με μαγεύει τελείως..)

το crucifixio είναι ενα gothic μοιρολόϊ απο ενα άλμπουμ (satura) που το λάτρεψα, - προσπάθησα να βρω μια αντίστοιχη ομορφιά στα άλλα αλμπουμζ τους αλλα μάταια..

zephyrous - eleusis sacraments αυτό το κομμάτι το πρωτοάκουσα απο μια συλλογή του metal invader, και μου άρεσε απο τότε - επειδή είναι ασυνιθιστο, σαν να αναμειγνύεις 80's με black metal ενα πράγμα. έχει κάτι το χορευτικό μέσα, κάτι που σε ξεσηκώνει θετικά - και συνάμα έχει κάτι το μυστήριο, σίγουρα. καλα και το IFO κινείται σε αντίστοιχες φάσεις..

dimmu borgir - καλά, το for all tid το θυμάμαι ακόμα σαν άλμπουμ σε κασσέτα που την είχα φέρει να την βάλουμε σε κασσετόφωνο στην κατάληψη, και βαρέθηκε όλος ο κόσμος (3 άτομα :Ρ), και απο ενα άλλο review στο ιντερνετ, που λέει για το πρώτο κομμάτι οτι είναι, λέει, σαν τον τηλεπαρουσιαστή στην νορβηγική τηλεόραση που παρουσιάζει τον καιρό. μ'αρέσει ομως αρκετά.. έχει και τέλειο εξώφυλλο, και just the right atmosphere.

saw you drown - οκ - το κομμάτι απο τους νέους (clean vocals) κατατόνια που σπάει κόκκαλα - οι ήμο σίγουρα θα το λατρέυουνε αυτό..

No comments:

Post a Comment